Over ons

OVER ONS

Frans en Lies van Heijst
Frans van Heijst

GESCHIEDENIS

46 jaar geleden besloten Frans en Lies van Heijst een eigen bedrijf te starten, ‘De Hennekooi’. De winkel werd deels gebouwd op restanten van een kippenhok, vandaar de naam ‘De Hennekooi’.

Zij kozen voor een ‘Tuinbedrijfsgoederen winkel’ met daarbij de verkoop van bloemen en planten. Dit paste prima bij de kennis en interesse van Frans, omdat hij altijd werkzaam was geweest in een Boerenbond winkel. De bloemen en planten waren een hobby van Lies, vandaar dat deze ook een plaatsje kregen in de winkel. Na verloop van tijd kregen de bloemen en planten steeds meer de overhand en verdwenen de andere artikelen uit de schappen.

Drie van de vier kinderen van Frans en Lies vonden het bloemenvak leuk en besloten daarin verder te gaan. In 1994 nam Hanny, de jongste dochter het stokje over en werd eigenares van De Hennekooi. Haar zus Annemarie bleef in de winkel werken. Door de goede samenwerking met haar zus en het team, is De Hennekooi uitgegroeid tot een bloemenspeciaalzaak met een typisch eigen karakter qua inrichting, bijzondere snijbloemen en bloemwerk, mooie planten en sfeervolle accessoires.

PASSIE

De passie, de liefde en enthousiasme voor bloemen is ons met de paplepel ingegoten. Na het volgen van opleidingen in de bloemsierkunst creëerde ik mijn eigen stijl. Hoe fijn is het de wensen van je klanten te kunnen vertalen in mooie boeketten en bloemwerk.

Ook word ik heel blij als ik niet alledaagse en soms ook nieuwe soorten bloemen kan inkopen en vol trots aan mijn klanten kan laten zien. Het is telkens een feestje om ’s ochtends het magazijn in te stappen en de bloemen en planten te bewonderen die ‘s nachts weer geleverd zijn!

Hanny

hanny

DUURZAAMHEID

Samen staan wij voor duurzaamheid. Niet alleen door de verkoop van duurzaam gekweekte bloemen en planten, maar we gaan verder. Zo scheiden we al ruim 30 jaar ons afval. Het groenafval gaat naar de composthoop op ons eigen land. Hier kweken we een klein assortiment bloemen en snijgroen als aanvulling op ons bestaande assortiment, zoals de 40 jaar oude pioenrozen afkomstig uit Bergen op Zoom van een oude stadstuin, hoe gaaf is dat! In het seizoen snijden we de bloemen in de vroege ochtend en verwerken deze nog dezelfde dag.

Duurzaamheid gaat zeker ook verder in de verkoop van handgemaakte producten uit de streek. Niet alleen de (h)eerlijke producten van ’t Land, maar ook chocolade van Chocoladelust uit Reusel, aardewerk van Hillyatwork uit Oirschot, houten (gebruiks)voorwerpen van WishWood. Allemaal handwerk en uit de streek, dus eerlijke producten met ook nog eens weinig kilometers op de teller!

En we gaan steeds een stapje verder. Op dit moment zijn we bezig onze verpakkingen nog meer milieuvriendelijk en recyclebaar te maken.